keskiviikko 26. toukokuuta 2021

Onnellisen Vantaan resepti - järkevä arki

Kaupungin eri alueissa on kaikissa omat hyvät ja haastavat puolensa. Kuuntelemalla alueen asukkaiden ja yritysten toiveita ja osaamista, saamme aivan varmasti kohennettua kaupunginosakeskustoja.

Haluan olla luomassa Vantaalle, sen yrityksille ja ihmisille enemmän mahdollisuuksia, vähemmän byrokratiaa.

Iloa yhteisölliseen toimintaan. Ideoida talkootapahtumia, yhdistysten yhteistyötä, olla mukana. Suunnitella ja toteuttaa. Tarvitsemme turvallisia kohtaamispaikkoja eri ikäisille. 

Tarvitsemme yhteisöllisyyttä yli sukupolvi-, yhdistys- ja muiden "rajojen". 
Avoimet kohtaamispaikat, asukaspuistot, lähikirjastot, kaupat ja kahvilat. Tapahtumat, toritilaisuudet, kulttuuri. Yritysten ja yhdistysten mahdollisuuksien lisäämistä. Vantaan pitää toimia mahdollistajana.

Yhteistyössä ja yhteisöllisyydessä on voimaa. Ehkä usein sanottu lause, mutta se on totta. Sen voi kokea myös mm. MLL-toiminnassa, jossa itsekin olen mukana paikallisyhdistyksen, MLL Korso-Koivukylän puheenjohtajana.

Ihmisten arki ja onnistumiset tapahtuvat useimmiten kaupungintalon seinien ulkopuolella eletyssä elämässä. Päättäjien on nähtävä paperia pidemmälle.

Onnellisuus vantaalaisena koostuu siitä, että arki toimii. Esimerkiksi päiväkoti- ja koulumatka ei ole pitkä, ryhmäkoot ovat järkeviä ja läsnä on riittävästi ammattilaisia. Hyvä arki tarkoittaa myös mm. sitä, että lähimetsään uskaltaa mennä, pyörällä pääsee Kuusijärvelle paistamaan makkaraa. Junamatka esimerkiksi Korson aseman puodille tai Myyrmäkeen ostoksille on voitava tehdä turvallisesti. Bussilla pitää päästä sujuvasti esimerkiksi Helsinkiin töihin, eikä autoilijoita saa unohtaa. Vantaa on kaupunki, jossa autot ja julkinen liikenne eivät voi olla vastakkain. Kumpaakin tarvitaan. Ja sanon tämän autoilua puolustavana, ajokortillisena mutta toistaiseksi autottomana julkisen liikenteen käyttäjänä.

Resepti kuulostaa ehkä yksinkertaiselta, mutta kokonaisuuden onnistuminen riippuu pitkälle siitä, onko päättäjien tavoitteena vastuullinen talous ja tarkan euron linja. Jatkuva velaksi eläminen tai veronkorotuksien valinta vain siirtää ja pahentaa ongelmia.

Kuntaveron korotuksiin ei ole Vantaalla varaa. Veronkorotus on ihmisen arjen kurjistamista. Se on toimeentulon ja ostovoiman leikkaus. Se on pois juuri sinulta. Se on pois meiltä kaikilta. Veronkorotusten sijaan tarvitsemme kylätunnelmaa ja tekemisen meininkiä, ahkeruutta, työn ja yrittäjyyden mahdollistamista - ja sitä kautta kasvatettuja verotulojakin, joilla vantaalaisten arjesta voi rakentaa aiempaa järkevämpää ja toimivampaa.


Ps. Toivotan sinut tervetulleeksi useampi vuosi sitten perustamaani Tapahtumat Vantaa -facebook-ryhmään. Siellä voit järjestävänä tahona ilmoittaa tapahtumista helposti ja simppelisti. Vantaalaisena voit löytää innostavia kursseja tai tilaisuuksia. Tervetuloa mukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti