torstai 30. maaliskuuta 2017

Vantaa tarvitsee uusia tekijöitä

Hyvä elämä pienelle ihmiselle

- tavoitteena onnellinen ja houkutteleva Vantaa

  • Haluan, että kaupunkimme sopii niin erilaisille perheille, sinkuille kuin senioreillekin. Tarvitsemme oikea-aikaista apua elämän erilaisiin haasteisiin ja päivähoidon sekä koulut joissa lapsilla ja työntekijöillä on hyvä olla. Viisas kunta huolehtii pienistä asukkaistaan. Se on kulun sijaan investointi, joka maksaa itsensä takaisin korkojen kera. Laadukkaan päivähoidon, varhaiskasvatuksen ja koulutuksen puolustajia tarvitaan kipeästi.
  • On tärkeää muistaa myös käytännössä se itsestäänselvältä tuntuva asia, että me kaikki ikäännymme. Ikäihmisten määrä kaupungissamme kasvaa jatkuvasti. On siis aivan välttämätöntä huomioida kaupunkimme kehittämisessä senioreiden tarpeet nyt ja tulevaisuudessa. 
  • Järjestöillä ja yhdistyksillä on iso rooli paikallisesti ja laajemmallakin mittakaavalla hyvinvoinnin ja yhteisöllisyyden sekä paremman arjen edistämisessä. Pidetään huolta siitä, että kaupunkimme vapaaehtoistahoilla on hyvät mahdollisuudet toimia. Se tarkoittaa mm. joustavasti lainaan saatavia maksuttomia ja edullisia tiloja, jotka esimerkiksi ilta-aikaan muuten seisoisivat tyhjillään.


Vantaalla asumisesta, elämisestä ja töiden tekemisestä on tehtävä helppoa ja houkuttelevaa

  • Kohdellaan kaupunkia ja sen asukkaita sekä työntekijöitä hyvin – ja autetaan kun apua tarvitaan. Loppuunpalaminen esimerkiksi kotona pienen vauvan kanssa, koulussa kiusaamisen vuoksi tai työpaikalla valtavan stressin äärellä henkilökuntavajeen takia ei ole kenenkään etu. Kukaan ei saa jäädä yksin, eikä oman tai läheisen avun saaminen pitäisi olla pitkien taistelujen takana.
  • Hyvät kulkuyhteydet tarvitaan takaamaan sujuva matkustaminen niin kaupunginrajojen sisällä kuin ulkopuolelle. Töissä ja opiskelupaikassa käymisen pitää olla julkisilla kulkuvälineillä helppoa ja nopeaa. Oma perheeni pärjää ilman autoa, mutta välillä harmittaa todenteolla, kun muutaman kymmenen kilometrin matkaan menisi omalla autolla vain pieni hetki, ja julkisilla saa körötellessä kulumaan tunnin jos toisenkin. Julkinen liikenne on saatava houkuttelevammaksi. Kuukausilippujen korkea hinta ei ainakaan auta kyseisessä tavoitteessa.
  • Vantaa ansaitsee turvalliset ja vireät kaupunginosakeskustat asema-alueineen. Erityisesti Itä-Vantaan mainetta tulee saada kohotettua. Keskusta-alueiden uudistamisesta ja kunnostamisesta tulee pitää kiinni. Suunnitelmien tekemistä ja niiden kaatumista on nähty jo riittävästi. 
  • Lähiympäristöä kehitettäessä on alueen asukkaiden ajatuksia kuunneltava. Ja jotta tieto esimerkiksi läheisen leikkipuiston perusparannuksesta kantautuu kuntalaisten korviin, on kaupungin tiedotusta kohennettava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti