torstai 23. helmikuuta 2017


Kirjoitin tammikuussa Vantaan kokoomuksen sivuille blogin "Leikkipuistoista iloa koko perheelle": 
http://www.vantaankokoomus.fi/artikkeli.aspx?a=Leikkipuisto
- Käy kurkistamassa linkistä myös aiheeseen liittyvä video :)Leikkipuistoista Iloa Koko Perheelle

Haluamme kaupungin, jossa aktiivisuuden kipinästä on helppo ottaa koppia niin lapsena, nuorena, tuoreena vanhempana, sinkkuna kuin seniorinakin. Haluamme Vantaan, joka houkuttelee ulos.
Asia konkretisoituu pienten lasten vanhemmille esimerkiksi leikki- ja teemapuistoissa: Huomioon on otettava useiden käyttäjäryhmien tarpeet vauvasta vaariin. Leikkipuistoympäristön ei tarvitse aina olla vain perheen pienimpien käyttöön, vaan esimerkiksi kuntoilulaitteiden lisääminen lähistölle tuo yhteistä tekemistä koko perheelle ja iloa eri elämäntilanteissa oleville.
Osa puistoleikkipaikoistamme on valitettavasti sellaisessa kunnossa, että ne houkuttelevat kävelemään pysähtymättä ohi. Leikkipuistoon on voitava mennä turvallisin ja hyvin mielin. Se tarkoittaa mm. mielenkiintoisia, monipuolisia ja turvallisia välineitä, hyvää valaistusta, penkkejä, roskattomia ja aidattuja alueita perheen pienimmille. Vantaalla on yli 140 viheralueyksikön ylläpitämää puistoleikkipaikkaa ja teemapuistoa, mutta moniko houkuttelee erikoisuudellaan tai erinomaisuudellaan? Myös asennemuutosta tarvitaan ympäristöstämme huolehtimiseen, sillä esimerkiksi roskat eivät löydä roskakoriin itsekseen. On kurjaa pelätä pienen lapsen tukehtuvan hiekkalaatikolle heitettyyn jätteeseen.
Alueen asukkaiden ajatuksia on kuunneltava lähiympäristöä kehitettäessä. Ja jotta tieto esimerkiksi läheisen leikkipuiston perusparannuksesta kantautuu kuntalaisten korviin, on kaupungin tiedotusta kohennettava. Kaikille hyvä Vantaa tehdään yhdessä!
  • Toimintapuistojen yhteyteen tulee aina sijoittaa ilmoitustaulu.
  • Leikkipuistoista tulee löytyä vapaasti käytössä olevia ulkolelulaatikoita.
  • Leikkipuistoista tulee kehittää monipuolisia ja mielenkiintoisa, toisistaan eriäviä teemapuistoja
  • Leikkipuistojen yhteyteen on hyviä miettiä myös vanhemmille kuntoilupisteitä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti